Nieuws

158e Huisconcert: Vrijdag 21 december 2018, 15.00 uur en 20.00 uur

Precies een jaar na haar eerste optreden in mijn Huisconcertenserie komt Catalina Vicens (https://www.catalinavicens.com/) opnieuw naar Hilversum.
Vorig jaar heeft u haar op drie clavecimbels gehoord met Italiaans en Engels repertoire.
Nu kunt u haar horen als organist met een programma dat verdeeld is over:

een organetto (zie https://www.youtube.com/watch?v=clcLZmNRYp4)
een nieuw gebouwd renaissance-orgel *
en mijn eigen huisorgel.

*) De reconstructie van dit orgeltje uit de 2e helft van de 15e eeuw is gemaakt naar een afbeelding van het orgeltje op een intarsia (houtinlegwerk). De intarsia bevindt zich momenteel in het kerkje van San Quirico d’Orcia vlakbij Siena.
Verschillende deskundigen hebben er met veel inzet, kennis en passie aan gewerkt. De decoratieve guirlandes maken het orgel tot een klein juweel. Het orgeltje is gemaakt door Orgelmakerij Winold van der Putten/Ingrid Noack-Kirschner. Jankees Braaksma, blokfluitist en portatiefspeler was adviseur. Restauratie atelier I.L. Breebaart / Bianca de Góes uit Amsterdam maakten de decoratieve rand met inlegwerk op het orgel, naar het voorbeeld van de intarsia.
Ook de bekende organist Liuwe Tamminga werd geraadpleegd. Volgens hem is het oorspronkelijke orgeltje gebouwd door de bekende orgelbouwer Lorenzo da Prato, die ook het beroemde orgel uit 1471-1475 in de San Petronio basiliek in Bologna heeft gebouwd. Het originele renaissance orgeltje is verloren gegaan, maar de intarsia afbeelding bood genoeg informatie om een zinvolle reconstructie te maken. Het orgeltje zal aan Catalina Vicens in langdurige bruikleen worden gegeven.

Catalina treedt op om 15 uur en om 20 uur met 2 verschillende programma’s. U kunt dus kiezen waar u het liefst bij aanwezig wilt zijn.

-deze Huisconcerten duren ca. 60 minuten zonder pauze, met aansluitend een glaasje.
-vrij entree met een vrijwillige honorering na elk concert.
-reserveren via e-mail naar henkvanzonneveld@chello.nl of telefonisch: 06-26358608; kent u iemand die er ook bij zou willen zijn dan is dat prima, maar met ca. 40 reserveringen is het echt vol, dus wacht niet te lang!
-adres: Javalaan 31, 1217 HD te Hilversum; vrij parkeren in de directe omgeving.