Welkom op mijn website!

Ik ben musicus te Hilversum en houd mij vooral bezig met ‘oude’ muziek. Informatie over een groot deel van mijn muzikale activiteiten vind je via het Menu. Wil je ergens op reageren? dan graag per e-mail.

Nieuws:
Na veel gepuzzel heb ik tot nu toe 14 codes ontdekt in het handschrift van Bach’s Kunst der Fuge. De resultaten vind je hieronder in 3 stellingen, een samenvatting en een langere Nederlandse en Duitse tekst voor wie meer details wil weten.
http://henkvanzonneveld.nl/de-kunst-der-fuge-en-de-canon-code/

Huisconcerten:

De herfst is begonnen, we gaan weer vaker binnen zitten, beschut tegen regen en wind. Wat is er dan mooier om met een aantal muziekminnenden te luisteren naar muziek uit een ver verleden? Kortom, het is weer de hoogste tijd voor een Huisconcert!
Op zaterdag 19 oktober om 20.15 uur bent u hartelijk welkom om te komen luisteren naar een clavecimbelrecital. Ik speel dan van J.S. Bach de 2e Franse Suite, de 3e Engelse Suite en de 6e Partita op mijn 44-jarige Dulcken-clavecimbel. (voor wie het nog nooit gehoord heeft: https://www.youtube.com/watch?time_continue=57&v=41PPoWky770
De Franse Suite en de Partita zijn bij velen bekend, want deze werden door Bach opgenomen in het Notenbüchlein dat hij in 1725 samenstelde voor zijn vrouw Anna Magdalena.
Zoals gebruikelijk bij deze Huisconcerten is de entree vrij, schenken we na afloop een glaasje wijn en kunt u uw waardering laten blijken door een gift in de koperen ketel bij de uitgang.
Komt de zaterdagavond niet zo goed uit? zondag 20 oktober om 15 uur speel ik hetzelfde programma opnieuw!
Er is slechts ruimte voor enkele tientallen luisteraars, dus wilt u de gewenste plaatsen zo snel mogelijk reserveren?

graag per e-mail naar henkvanzonneveld@ziggo.nl

adres: Javalaan 31, 1217HD Hilversum
(vrij parkeren in de directe omgeving)

Met vriendelijke groet en tot ziens,

Henk van Zonneveld